Kerron tässä vähän faktaa elämästämme. Kani ja Polrouse, molemmat 18 vuotta täyttäneet. Seurustelemme onnellisesti, mutta joskus emme voi olla huomaamatta epäkohtia. Kerromme kokemuksiamme melkein 3 ja 2 vuoden suhteen ajalta.
    Olemme huomanneet jo jokin aika sitten ettei miehillä ole yhtä hyvää loogisen ajattelun taitoa kuin naisilla. Tämä tuli mm. ilmi taas tänäkin viikonloppuna.  Naisten istuessa autossa etu- tai takapenkillä erillään miehistä, syntyy melkein ylitsepääsemätön kulttuurimuuri. Naisten keskustellessa teatterista ja maailmanmenosta niin miehet puhelevat siitä miten hiiri voisi jäädä renkaiden uriin kiinni ajaessa sen päälle. Samaisella kerralla voi kuulla pitkän "saarnan" kraktorin renkaista ja autoista,autoista ja vielä kerran autoista. Ai niin, autohan on sitä varten että se kulkee vain kovaa (miesten mielestä).
    Joskus myös tuntuu ettei asioita saa mitenkään perille, koska vastaus on aina vaan "katsellaan" tai pelkkä "joo". Sitten kun kysyy joko asia on hoidettu niin vastaukseksi saamme pihalla olevan ilmeen ja sanan "häh". Sen myös olemme oppineet, että harvojen miesten kanssa voi keskustella politiikasta. Keskustelukyvyttömyyden huomaa heti kun kysymyksen esittämisen jälkeen mies vaan toteaa "voi v****" . Ilmeisesti mielipiteen ilmaisu on niin vaikeaa sitten, vaikka moni tahtoisi kuulla sen.
    Vaatteet ovat jokapäiväinen asia, pärjäisimme ilman niitä mutta laki sanoo jotain muuta. Minulla on ainakin tapana pukeutua sään mukaan sillä tavoin että minulla on hyvä olla. Sään kylmetessä nainen huomaa millaisen lapsen hän omistaa ilman, että olisi kokenut synnytystuskia. Mies kun tuntuu tykästyvän yksiin vaatteisiin niin kovasti ettei niitä saa hänen päältään pois edes pesuun. Katselin tänäkin syksynalkuna miten minun lapseni tallusteli pitkään sateella,ukkosella, joka säällä sandaalit jalassa vaikka hän omistaa enemmän kenkiä kuin minä.  Onhan se välillä hyvä, että tykkää päällänsä olevista vaatteista mutta entäs silloin kun t-paidat ja housut on viety tyttöystävänsä kaapista (Tähän selvennykseksi ettei kyseessä ole onneksi kaikkein naisellisimmat vaatteet, en katsos omista sellaisia hirveästi).
    Viime kesä oli oikein mukavan lämmin loppujenlopuksi :) Lyhyille housuille tuli tarvetta kovin. Jos helle yllätti niin, että jalassa oli pitkät housut (farkut yms) täytyi lahkeet kääriä. Miehille tuli tähänkin ilmeisesti todella oivallinen ratkaisu. Levikset ja muut farkut ovat tunnetusti hyvät jalassa eikä niitä varmasti henno heittää pois helteellä. Sortsit olisi kaapissa ,mutta sinnehän on liian pitkä matka kävellä. Helpompi oli siis ottaa sakset ja leikata 80€ melkein uusista farkuista lahkeet pois. Näin viisaasti miehet ajattelee :)
    Monta kertaa on yleistetty naisten olevan niitä maailman pahimpia tuhlareita. No onhan se niin, että naiset herkemmin shoppaholisoituvat mutta kyllä ne miehetkin osaavat tuhlata. Vieläpä järjestyksessä "ensin huvi, sitten työ". Oma lapseni tilaa miellellään kaikkea tietokoneeseen liittyvää (onhan hänellä kämpällään jo nyt ainakin 12 konetta ja lisää kai tulee -_- ). Asunto (pieni yksiö) alkaa käydä vähän ahtaaksi vanhoista rotiskoista ja tuntuu ettei siellä ole enää tilaa minulle vaikka toisin sanotaan. Koneet ovat sellaisia ettei niitä voi varastoonkaan laittaa, nehän voisi pelätä siellä varmaan pimeää.
Asunnosta yleensä maksetaan vuokraakin, mutta monesti mies raapii päätänsä ja miettii miten voi maksaa 500€ maksavat koneenosat ja vuokran. Hyvä, että miehetkin säästävät.
Miesten tyhmyys tiivistyy varsinkin joukossa. Kahdestaan ollessa voi nauttia siitä miten miehen kanssa voi keskustellakin edes jollakin tavalla, mutta voi sitä paimentamista joukossa. Käydessään ystäviensä luona kylässä miehiltä menee useampi tunti pelien ääressä. Ja miesten kyläily meinaa yleensä yhtä tai kahta yötä välittämättä siitä onko nainen mukana vai ei (enhän minä yleensä tahtoisikaan tulla mukaan, mutta kun satumme olemaan juuri silloin anopin luona kylässä eikä sielläkään oikein viihdy). Juuri kun luulee seurustelevansa melkein ikäisensä kanssa, huomaa astuessa kaverin luo että kyseessä olikin vain optimistin luoma harha. Vähän aikaa kuunnellessa huomaa paimentavansa päiväkoti-ikäisiä lapsia.

Noh, miehet on....
.
Teidän Polrouse